Cart

Frågor & Svar

Här hittar du svar på de frågor vi ofta får från våra kunder. Skicka oss gärna din fråga så besvarar vi den så snart vi kan.

Utför Global Hair även hårförlängningar?
Ja det gör vi, om du kommer in till vår salong på olof palmegatan 16 så hjälper vi dig med att välja fram färg,längd och även insättning av löshåret.

Kan man plattånga och locka löshåret?
Det kan man absolut men var noga med att använda värmespray och att inte locka eller platta med allt för hög värme.

Hur mycket hår behöver jag om jag bara vill fylla ut håret, och jag har normal tjockt hår?
Då räcker det med att köpa en förpackning och det hår som blir över kan du använda till när det är dags att ta ur och sätta i ny träns.

Hur sköter jag äkta löshår?
På exakt samma sätt som du sköter ditt egna hår. Alltså med mycket omvårdnad. Däremot får löshåret inte samma näring som ditt egna hår får så det är alltid viktigt att återfukta det och att använda inpackning nästan varje gång du tvättar håret. Sov helst med håret i en boll eller fläta då håret slits när du sover på det. Något både ditt egna och löshåret tjänar på är om du inte tvättar det för ofta eftersom schamponering torkar ut håret.

5 steg att följa:

  • Borsta håret innan du tvättar det så att det inte tovar sig
  • Sov med en boll eller fläta så att håret inte slits
  • Använd alltid värmeskyddande produkter innan tex föning
  • Använd inpackning varannan gång du tvättar det
  • Tvätta inte håret för ofta utan låt håret bilda naturliga oljor

 

Hur länge håller en hårförlängning?
En hårförlängning håller så länge du sköter det och om du tagit hand om det på rätt sätt ska en hårförlängning hålla minst 3 månader. Däremot rekommenderar vi en maxlängd på 6 månader för att håret ska se fräscht ut och för att ditt egna hår växer under tiden som du har hårförlängning.

Hur långt hår måste jag ha för att kunna ha en hårförlängning?
Ungefär till under öronen och håret ska helst vara uppklippt så att håret blandas in med ditt egna och ser så naturligt ut som möjligt.

Vilka olika typer av metoder finns det för att sätta fast en hårförlängning?
Det finns ett antal metoder för hårförlängningar men här är tre av de populäraste och skonsammaste för ditt hår:

  • Keratinvax: Keratinvaxet smälter man med hjälp av ett värmeverktyg och smälter ihop det med ens egna hår. När det är dags att ta ut hårförlängningen så löser man upp vaxet med ett speciellt medel. Det ska helst göras hos frisören för att håret ska slitas så lite som möjligt.
  • Weaving: Weaving metoden är inbakade flätor i hårbotten som en hårträns fästs på genom att sy på tränsen på den inbakade flätan.
  • Clip-on: Den här metoden fungerar perfekt när du vill ha längre hår fast ändå inte en permanent hårförlängning. Du kan ta ur och sätta i den precis när du vill. När du köpt din hår träns så köper du till extra clips som du sen syr på tränsen.

 

Kan jag bada i klor och saltvatten med löshåret?
Tänk på att sol, saltvatten och klor torkar ut håret så undvik att doppa håret i havs- eller poolvatten. Klart att du kan bada, men håll huvudet så mycket som möjligt över vattenytan.

Vilket schampo och balsam ska jag använda?
Ett så milt schampo och balsam som möjligt rekommenderas alltid för att få bäst resultat och en långvarigt fin förlängning. Undvik hårprodukter som innehåller alkoholer då det torkar ut håret. Under kategorin schampo & balsam har vi tagit fram ett antal schampon och balsam som passar bra på hårförlängningar.

Sliter det på håret när man har hårförlängning?
Det skiljer från person till person och beror på hur starkt hår man har helt enkelt. Men en vanlig, ordentligt gjord hårförlängning ska slita så lite så möjligt på håret och så länge man sköter det rätt så ska slitning vara minimal.

Global Hair Sweden

Global Hair Sweden AB, Olof Palmes Gata 16, 111 37 Stockholm, Sverige | info@globalhair.se

Payson internetbetalningar

SOCIALA NÄTVERK

 

Logga in

Varukorg